Herbebossing Filipijnen

Ondersteuning herbebossing

Spaarnezaam ondersteunt een project voor bosbescherming en herbebossing op het zuidelijkste eiland Mindanao in de Filipijnen. De CO2 opname van deze bomen vormt een natuurlijk tegenwicht tegen alle CO2-uitstoot.
Eerst leverde Spaarnezaam stroom aan Qurrent. Qurrent investeerde in boomaanplant, omdat ze hiermee CO2 wilde compenseren vanwege het gebruik van het fossiele aardgas.
Na de overname van Qurrent door Greenchoice heeft Spaarnezaam besloten het project op het zuidelijkste eiland Mindanao in de Filipijnen te ondersteunen. Dit project van de EGIP Foundation steunt de inheemse bevolking, de Obu-Manuvu, bij de uitvoering van het programma en de biodiversiteit in het gebied te bevorderen.
Spaarnezaam is in contact gekomen met dit bijzondere project via Wiebe van Rij, een van de oprichters van Spaarnezaam, die zich al jaren als ontwikkelingswerker inzet voor het herstel van dit stuk tropisch bos op het eiland Mindanao. Lees meer

Inzet overstapvergoeding Greenchoice

Als iemand via de website van Spaarnezaam overstapt naar Greenchoice krijgt Spaarnezaam van Greenchoice een vergoeding. Zo kan per deelnemer elk jaar zeker 1 boompje worden geplant. Naast de bijdrage uit de vergoeding van Greenchoice wordt het bedrag aangevuld met donaties van leden.

Ook een boompje bijdragen?

Wil je meer bijdragen?

Mocht je ook bij willen dragen aan het realiseren van dit bos op de Filipijnen, dan is je donatie meer dan welkom. Je kunt daarvoor een bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL81TRIO0254656366 ten name van Coöp. Spaarnezaam u.a., o.v.v. “bomen planten Filipijnen”.

Eén van de vrienden van Spaarnezaam, Lucas, heeft met zijn gulle bijdrage voor 60 extra bomen gezorgd!

Meer weten over de EGIP foundation? Bezoek hun website.